ΑΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΕΛΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 11 Απριλίου 2020

11:00 Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Παράδοση της Φλόγας στο Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης.

11:30  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.

11:40  Διέλευση Φλόγας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

11:45 Υποδοχή της Φλόγας στο χώρο της εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου, από μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

12:00 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο  Χαλκηδόνας κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο  μέλος της Επιτίμου Ο.Ε, στην Κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.

12:45 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων (Τόψιν), Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

13:15 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μονοθάλαμο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου.

13:45 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας (πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου).

14:30 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Δέλτα κ. Γιάννη Ιωαννίδη, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. στην Κεντρική πλατεία Σίνδου.

15:00 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε στην πλατεία Ποντίων δημοτικού διαμερίσματος  Διαβατών.

15:20 Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία του Ελευθερίου-Κορδελιού.

15:30  Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, στην πλατεία του Ευόσμου.

16:00 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα δρόμου 10.000μ. στο Άγαλμα του δρομέα, στο Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

16:30 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης,  κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων.

17:15  Υποδοχή της Φλόγας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO, στην πύλη Εμπορίου (βόρεια πύλη, Εγνατία οδός). Διέλευση δια μέσου της ΔΕΘ-HELEXPO προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

17:55  Η Φλόγα από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, μέσω της Λεωφόρου Νίκης καταλήγει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τελικό της προορισμό.

18:30 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης,  στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία Θεσσαλονίκης

κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος.

Τελετή διάρκειας 20’.

 

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ζεσταίνει τις καρδιές θεατών και αθλητών μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου 2020.

 

Με τιμή

Η Πρόεδρος Ο.Ε.
Βούλα Πατουλίδου

Ο Γεν. Γραμματέας Ο.Ε
Ιωάννης Ποδιώτης

Η Πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
Χριστίνα Καραμίχου