ΑΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΕΛΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 11 Απριλίου 2020

10:30 Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Παράδοση της Φλόγας στο Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης.

11:00  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.

11:10  Διέλευση Φλόγας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

11:15 Υποδοχή της Φλόγας στο χώρο της εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου, από μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

11:30 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο  Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τσουκνιδά  μέλος της Επιτίμου Ο.Ε, στην Κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.

12:20 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων (Τόψιν), Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

12:50 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο Μονοθάλαμο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου.

13:20 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας (πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου).

14:00 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλο, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. στην Κεντρική πλατεία Σίνδου.

14:30 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε στην πλατεία Ποντίων δημοτικού διαμερίσματος  Διαβατών.

14:50 Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. στην κεντρική πλατεία του Ελευθερίου-Κορδελιού.

15:00  Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα, στην πλατεία του Ευόσμου.

15:30 Υποδοχή της Φλόγας από μέλος της Ο.Ε. της διοργάνωσης, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα δρόμου 10.000μ. στο Άγαλμα του δρομέα, στο Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

15:50 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης,  κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων.

16:40  Υποδοχή της Φλόγας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO, στην πύλη Εμπορίου (βόρεια πύλη, Εγνατία οδός). Διέλευση δια μέσου της ΔΕΘ-HELEXPO προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

17:00  Η Φλόγα από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, μέσω της Λεωφόρου Νίκης καταλήγει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τελικό της προορισμό.

18:00 Υποδοχή της Φλόγας από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, μέλος της Επιτίμου Ο.Ε. της διοργάνωσης, κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος.

Τελετή διάρκειας 20’.

 

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ζεσταίνει τις καρδιές θεατών και αθλητών μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, την Κυριακή 12 Απριλίου 2020.

 

Με τιμή

Η Πρόεδρος Ο.Ε.
Βούλα Πατουλίδου

Ο Γεν. Γραμματέας Ο.Ε
Ιωάννης Ποδιώτης

Η Πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
Χριστίνα Καραμίχου