Με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για καλό σκοπό», η ομάδα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» ξεπέρασε τα 550 άτομα και έδωσε το δυναμικό «παρών» και στις 4 διαδρομές του 8ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 στην Θεσσαλονίκη.

Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το κόστος συμμετοχής στο Μαραθώνιο, θα ενισχυθεί το κοινωφελές έργο του Δεσμού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο  βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των μελών της ομάδας και την ευγενική στήριξη εταιρειών.

Ταυτόχρονα με τις διαδρομές, μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό είχε η 1η Μαραθώνια Συλλογή Αγαθών στην πόλη που διοργάνωσε ο Δεσμός για την στήριξη οργανισμών της Θεσσαλονίκης που φροντίζουν παιδιά και, ιδιαίτερα, βρέφη. Χάρη στην ενθουσιώδη ανταπόκριση όλων, συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα από πάνες, βρεφικά γάλατα και βρεφικές κρέμες τα οποία διατέθηκαν για να ικανοποιηθούν ανάγκες 58 βρεφών που στεγάζονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, στην PRAKSIS, στην Ιεραποστολή της Αγάπης «Μητέρα Τερέζα», στον Σύλλογο Πολυτέκνων «Αγ. Πάντες» και στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος».

Η ομάδα του Δεσμού ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες με τον Δεσμό, τους υποστηρικτές, τους περισσότερους από 30 ενθουσιώδεις εθελοντές μας, τα μέλη των οργανισμών του δικτύου του Δεσμού στη Θεσσαλονίκη, όπως την Μέριμνα Παιδιού, το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες η «Αμυμώνη» που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, το Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια» και τις εταιρείες Deloitte, ΕΒΙΕ Μιχαηλίδης Α.Ε. και Domes of Elounda που έτρεξαν μαζί μας με τις ομάδες τους, καθώς και την διοργάνωση που επέλεξε τον Δεσμό να συμμετάσχει ως ένα από τέσσερα μη κερδοσκοπικά σωματεία στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς.

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που συνδέει ΜΚΟ, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ιδρύματα, με την προσφορά κάθε ιδιώτη και επιχείρησης. Σκοπός του είναι να αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες για να καλύπτει διαπιστωμένες ανάγκες οργανισμών και φορέων, με την εγγύηση πως κάθε προσφορά «πιάνει τόπο» γιατί πηγαίνει εκεί ακριβώς που χρειάζεται. Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση και τις ως τώρα συνέργειες του Δεσμού, επισκεφθείτε το http://www.desmos.org/ ή βρείτε το Δεσμό στο Facebook: https://www.facebook.com/desmos.org και στο twitter: @desmosinfo