Στo πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δίνουμε το φάρμακο που δεν χρειαζόμαστε για την ενίσχυση των προγραμμάτων της ΜΚΟ PRAKSIS. Συγκεκριμένα, τις ημέρες των εγγραφών συμμετοχής (4-5 Απριλίου) στο περίπτερο της PRAKSIS στο Λευκό Πύργο, αλλά και σε 4 διαφορετικά σημεία των διαδρομών του μαραθωνίου στις 6 Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.

Στην PRAKSIS η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ωφελούμενους, βασίζεται μόνο στην προσφορά πολιτών και ιδιωτών. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.  Μία εκκαθάριση στο προσωπικό φαρμακείο του σπιτιού σας, θα ωφελήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει φάρμακα, ακόμα και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν έναν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.

Δίνοντας  φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε, κάνουμε PRAKSIS αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Ποια είναι η ΜΚΟ PRAKSIS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες σε κάθε συνάνθρωπό μας που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως:
Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (Trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, ROMA, αποφυλακισμένους, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οροθετικούς (HIV/AIDS), πάσχοντες από Ηπατίτιδα Β, C, MSM (men having sex with men), κρατούμενους και αποφυλακισμένους.

Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση, παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.