Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης θα τιμήσει με την παρουσία του τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση και στέλνοντας το δικό του μήνυμα για μαζική συμμετοχή.

Ο Θεσσαλονικιός σπεσιαλίστας του δίζυγου, που έχει αναδειχθεί 6ος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και έχει κατακτήσει ουκ ολίγα μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης, ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις αθλητικές του ικανότητες και μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, αφού δήλωσε συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ..

Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι άλλωστε ιδιαίτερα οικεία στον ίδιο, αφού η εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία Επταλόφου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, πολύ κοντά στο κλειστό γυμναστήριο ενόργανης που φέρει το όνομα «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Τσολακίδης» και στο οποίο προπονούνται οι επίδοξοι διάδοχοί του.

«Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου, γι’ αυτό γνωρίζω πολύ καλά τα οφέλη που προσφέρει. Πρέπει να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στέλνει μήνυμα άθλησης και υγείας. Ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν, γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν πολλά μέσα από το τρέξιμο ή το περπάτημα», είπε ο Βασίλης Τσολακίδης και συμπλήρωσε:
«Παρότι ο αγώνας γίνεται μία εβδομάδα πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, θα προσπαθήσω να είμαι και εγώ παρών στην εκκίνηση του Δρόμου των 5.000 μ., πλάι σε χιλιάδες άλλους δρομείς, για να ζήσω μια όμορφη εμπειρία και να στείλουμε όλοι μαζί ένα θετικό μήνυμα».

Δείτε το βίντεο με το κάλεσμα του Βασίλη Τσολακίδη: http://youtu.be/aNrrIhR_-zE

Οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου είτε μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης www.atgm.gr, είτε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Δευ-Παρ: 10:00-14:00 & 17:30-20:30, Σαβ: 11:00-13:00, τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 19 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Το Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης, Ανοιχτή Αγκαλιά, Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ»).

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 € (20 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 € (10 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).
Ειδικά στους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο θα προσφερθούν επιπλέον: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα) και, βέβαια, σε όλο το μήκος της διαδρομής, αλλά και μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα θα προσφέρονται ισοτονικά ποτά, χυμοί, αναψυκτικά, ενεργειακές μπάρες και τροφές αποκατάστασης.

Με μια επιπλέον χρέωση 20 €, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το πλήρες πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, καθώς και ένα μοναδικό σετ εξοπλισμού (αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, ξεχωριστό αναμνηστικό μπλουζάκι).

Εξάλλου, για τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης ο Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, αφιερωμένος στο περιβάλλον, με δωρεάν συμμετοχή και με τις εγγραφές των παιδιών να είναι ανοιχτές έως τις 28 Μαρτίου.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Ο Βασίλης Τσολακίδης μαζί με τον γενικό διευθυντή της διοργάνωσης, Δρόσο Χριστόπουλο: