Τη λάμψη της Βούλας Πατουλίδου θα έχει ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», αφού η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης απεύθυνε το δικό της κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους, ενόψει του αγώνα της Κυριακής 6 Απριλίου.

Η αθλήτρια – σύμβολο του ελληνικού στίβου στηρίζει για άλλη μια χρονιά το θεσμό που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχοντας αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.
Λίγο πριν το κλείσιμο των εγγραφών, που ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Μαρτίου, η Βούλα Πατουλίδου εξήγησε γιατί πρέπει όλοι να δηλώσουν συμμετοχή είτε στο Μαραθώνιο, είτε στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ..

«Ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι ένας αγώνας για όλους μας. Όποιος δεν έχει τρέξει ποτέ και του φαίνονται πολλά τα 5 ή τα 10 χιλιόμετρα, μπορεί να τα περπατήσει. Να πει ‘ναι’ και να δηλώσει συμμετοχή! Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να πάμε τρέχοντας μέχρι το τέλος της διαδρομής, μπορούμε να τερματίσουμε περπατώντας. Θα κερδίσουμε έτσι κι αλλιώς το χειροκρότημα του κόσμου και θα το χαρούμε εξίσου πολύ», υπογράμμισε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 1992 και συμπλήρωσε:
«Συμμετέχουμε για να ζήσουμε μια όμορφη αθλητική εμπειρία, αλλά για να στηρίξουμε ένα ξεχωριστό δρώμενο της πόλης και της περιφέρειάς μας. Ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο και με τη δική μας παρουσία στη διοργάνωση, κάνουμε το όνομά του ακόμα περισσότερο γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι ένας αγώνας χαράς και θα είμαστε όλοι εκεί»!

Δείτε το βίντεο με το κάλεσμα της Βούλας Πατουλίδου: http://youtu.be/LUu9ZP4MPIA

Τελευταίες ημέρες εγγραφών! Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 19 Μαρτίου

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (www.atgm.gr ή www.alexanderthegreatmarathon.org), στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 20 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης, Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», Άρσις).

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 ευρώ (20 ευρώ για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».