Ξεχωριστή θα είναι η Κυριακή 6 Απριλίου, ημέρα τέλεσης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία από φέτος ανακηρύσσεται ως «Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την Ειρήνη», με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μάλιστα θα αποτελέσει το πρώτο αθλητικό γεγονός που θα είναι ενταγμένο στη νέα Παγκόσμια Ημέρα της Δ.Ο.Ε.: Η «Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την Ειρήνη» θα αποτελεί στο εξής μία ετήσια εκδήλωση, που θα γιορτάζεται στις 6 Απριλίου, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης ως παγκόσμια γλώσσα και ως εργαλείο για την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ένταξη, την ανάπτυξη των νέων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου 1896, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, που ίσχυε τότε στην Ελλάδα) είχε γίνει η έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Θανάσης Βασιλειάδης.