Η Ομογενειακή Κοινωνική Οργάνωση ΕΛΠΙΔΕΣ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΧΕΠΑΝΣ, σταθερά προσανατολισμένη στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Οι παρεμβάσεις μας έχουν στόχο να φέρουν προοπτικές και λύσεις στα προβλήματα των ημερών μας. Να τα επισημάνουμε, να τα αναδείξουμε και να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς και την Ελληνική κοινωνία να δώσουμε εφικτές και βιώσιμες λύσεις.  Σκοπός μας να δράσουμε. Να βοηθήσουμε. Να μη μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι.

Οι ανάγκες σε αίμα ολοένα αυξάνονται και η μοναδική του πηγή είναι μόνο ο άνθρωπος.
Οι ΕΛΠΙΔΕΣ έχουν προγραμματίσει ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α, τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.
Θα συμμετέχουν επίσης  η Ομάδα Διασωστών Χαλκηδόνας,  το μουσικό συγκρότημα Παραναουέ και θα συγκεντρωθούν φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.