Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. στηρίζει τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ως Επίσημος Υποστηρικτής.

Eγνατία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος διεθνών προδιαγραφών, μήκους 670 χλμ., με δύο κλάδους κυκλοφορίας διαχωρισμένους με νησίδα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. Η Εγνατία Οδός διασχίζει οριζόντια τη χώρα από την Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Έβρου. Συνδέεται με 4 λιμάνια, 6 αεροδρόμια και 9 κάθετους άξονες που διασφαλίζουν την πρόσβαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Eγνατία Οδός είναι το πιο σύγχρονο έργο υποδομής για την ανάπτυξη και την επικοινωνία της χώρας μας με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία.

Η Εγνατία Οδός αποτελεί τμήμα των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και είναι ένα από τα 14 μεγάλα έργα προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταυτότητα του έργου αναδεικνύει τη μοναδικότητά του: Στα 670 χλμ. του αυτοκινητόδρομου υπάρχουν 177 μεγάλες γέφυρες συνολικού μήκους 40 χλμ., 73 σήραγγες συνολικού μήκους 100 χλμ. και 63 ανισόπεδοι κόμβοι, αντιμετωπίζοντας με εξαιρετική αποτελεσματικότητα τις δυσκολίες και αντιξοότητες που παρουσιάζει το φυσικό ανάγλυφο, το γεωλογικό υπόβαθρο, αλλά και οι κλιματικές συνθήκες κατά μήκος του άξονα και κατεξοχήν στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.