Από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (06/04), ο ΟΑΣΘ θα παρέχει δωρεάν μετάβαση προς όλους τους δρομείς, από οποιαδήποτε περιοχή με κατεύθυνση τους Αμπελοκήπους, όπου θα δοθεί η εκκίνηση στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ. του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Οι δρομείς θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν προς τα σημεία των εκκινήσεων ξεκινώντας από οποιαδήποτε περιοχή, αρκεί να έχουν μαζί τους τον αριθμό συμμετοχής (bib number).

Τα δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δρομείς είναι τα εξής:

Δρόμος 5.000μ. (εκκίνηση στην Πλατεία Επταλόφου στις 12:30, απαραίτητη η παρουσία εκεί από τις 11:30):

Γραμμή 21 (Εύοσμος – Αριστοτέλους)
ή Γραμμή 32 (Κ. Ηλιούπολη – Αριστοτέλους): Η αφετηρία βρίσκεται στην Αριστοτέλους, στο πέταλο που σχηματίζει με την Εγνατία. Οι δρομείς θα πρέπει να κατεβούν στην στάση ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Δρόμος 10.000μ. (εκκίνηση στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων στις 08:45, απαραίτητη η παρουσία εκεί από τις 07:45):

Γραμμή 32 (Κ. Ηλιούπολη – Αριστοτέλους): Η αφετηρία βρίσκεται στην Αριστοτέλους, στο πέταλο που σχηματίζει με την Εγνατία. Οι δρομείς θα πρέπει να κατεβούν στην στάση ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.

Γραμμή 34 (Α. Ηλιούπολη – Αριστοτέλους): Η αφετηρία βρίσκεται στην Αριστοτέλους, στο πέταλο που σχηματίζει με την Εγνατία. Οι δρομείς θα πρέπει να κατεβούν στην στάση ΓΕΦΥΡΑ.

Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικούς χάρτες και ωράρια δρομολογίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, oasth.gr (π.χ. πληροφορίες Γραμμής 32: http://oasth.gr/#el/routeinfo/list/45/1/1/)
Διευκρινίζεται πάντως ότι τα εμφανιζόμενα στην ιστοσελίδα δρομολόγια έχουν τροποποιηθεί για το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Ο ΟΑΣΘ αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Ο  Ο.Α.Σ.Θ.  επιθυμώντας να σταθεί αρωγός στη διοργάνωση της μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης  του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ο Μέγας Αλέξανδρος», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ενέκρινε τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων δρομέων που θα φέρουν μαζί τους το bib number, την 6η Απριλίου 2014, από οποιαδήποτε περιοχή προς τον τόπο των εκκινήσεων, ήτοι προς την Πλατεία Επταλόφου και το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, από την 7η πρωινή έως και την 12η μεσημβρινή.
Ζητούμε τη κατανόηση του επιβατικού κοινού, διότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου και των παράλληλων δρόμων 5 και 10 χλμ., θα διενεργηθούν εκτεταμένες εκτροπές λεωφορειακών γραμμών κατά τα μήκος των διαδρομών των ως άνω δρόμων, σύμφωνα με τις εντολές του προσωπικού της Τροχαίας και ιδιαίτερα κατά μήκος των οδών Μοναστηρίου, Λεωφ. Δενδροποτάμου, Αγίων Πάντων, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος και εντός των ορίων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Πληροφορίες για την εξέλιξη των εκτροπών θα δίδονται από το πληροφοριακό κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στο πενταψήφιο 11085».