Μέσα σε λιγότερες από επτά ώρες εξαντλήθηκαν οι 1.000 τελευταίες θέσεις για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου και θα βγάλει στους δρόμους της Πέλλας, των Αμπελοκήπων και της Θεσσαλονίκης τον εκπληκτικό αριθμό των 14.800 δρομέων!

Οι τελευταίες θέσεις, για όσους δεν είχαν προλάβει να εγγραφούν νωρίτερα, έγιναν ανάρπαστες από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, όταν και άνοιξε το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) της διοργάνωσης, στην Πλατεία Λευκού Πύργου.

Λίγο πριν τις 17:00, ο αριθμός των 1.000 επιπλέον θέσεων συμπληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνονται δεκτές νέες δηλώσεις συμμετοχής.

Η μόνη περίπτωση να «ανοίξουν» θέσεις από εδώ και πέρα, είναι εφόσον υπάρξουν ακυρώσεις από πλευράς κάποιων ήδη εγγεγραμμένων δρομέων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι όποιες «ελεύθερες» θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από το οριστικό κλείσιμο του Κέντρου Εγγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Εγγραφών θα είναι ανοιχτό και αύριο, Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 19:00, για την παράδοση του αθλητικού εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Παράλληλα, στην Πλατεία Λευκού Πύργου λειτουργεί και η Έκθεση του Μαραθωνίου, η Alexander the Great Marathon EXPO, που δίνει στους χορηγούς της διοργάνωσης και σε συνεργαζόμενες εταιρείες τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Η Alexander the Great Marathon EXPO θα είναι επίσης ανοιχτή το κοινό το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».