Με 14.800 συμμετοχές ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», καταγράφεται πλέον επίσημα ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας με ιστορικές, πολιτιστικές και τουριστικές προεκτάσεις.

Η WIND, Επίσημος χορηγός της Διοργάνωσης και ονομαστικός χορηγός των 5χλμ και 10χλμ στήριξε για 4η χρονιά τη διοργάνωση προσφέροντας παράλληλα τις Τηλεπικοινωνιακές της υπηρεσίες αλλά και λαμβάνοντας μέρος με την ομάδα της WIND Running Team, συνδυάζοντας όπως πάντα, τον αθλητισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

35.000€ συγκεντρώθηκαν για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων  & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και τον φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» για την φροντίδα των καρκινοπαθών παιδιών της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιονίκης TAEKWONDO Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου, η παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού, η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης μαζί με περισσότερους από 1000 φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.

Στην ενίσχυση του έργου της Αμυμώνης και της Στοργής συνέβαλλαν ωστόσο και όλοι οι δρομείς του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς για κάθε πέρασμα κάτω από την Αψίδα της WIND στη Λ. Νίκης, ο μετρητής υπολόγιζε επιπλέον 1€.

H WIND δεν έλλειψε ούτε από το καθαρά αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Mε τα χρώματα της WIND η Μάγδα Γαζέα, Αθλήτρια του Συλλόγου Α.Γ.Ε.ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ήρθε πρώτη από τις γυναίκες στο αγώνισμα του Μαραθώνιου Δρόμου των 42,195χλμ. σημειώνοντας χρόνο 02:47:07.

Οι δυνατοί ήχοι των QUILOMBO στα χρώματα της WIND, υποδέχονταν όλους τους δρομείς λίγο πριν το σημείο τερματισμού στον Λευκό Πύργο, ξεσηκώνοντας τους με τα κρουστά και το δυναμικό χορό τους.