Τους διοργανωτές του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» τίμησαν με πλακέτες ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και ο ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος, στο περιθώριο της παρουσίας τους στη διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους δύο συλλόγους για την τιμή που της επιφύλαξαν και ευελπιστεί να αναπτύξει δεσμούς φιλίας και να έχει στενότερη συνεργασία μαζί τους, σε όλα τα επίπεδα, ενόψει των επόμενων διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος του ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος, Βλάσης Καραβασίλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συλλόγου του, τονίζοντας τα εξής: «Ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων και ως δημότες Μαραθώνος, θελήσαμε να τιμήσουμε την σπουδαία προσπάθεια των διοργανωτών του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, μεταφέροντας το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου από τη γενέτειρά του στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, εκπροσωπηθήκαμε στον αγώνα με περίπου 20 δρομείς, αριθμός που θα ήταν μεγαλύτερος εάν δεν είχαμε και άλλες συμμετοχές αυτή την εποχή, σε αγώνες του εξωτερικού. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε σε ευρύτερο επίπεδο, ενόψει μάλιστα του 2ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνος στις 5 Οκτωβρίου και του 3ου Νυχτερινού Ημιμμαραθωνίου Θεσσαλονίκης στις 18 Οκτωβρίου».

Παράλληλα, ο κ. Καραβασίλης εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία της Μαραθώνιας Φλόγας από τη φετινή διοργάνωση: «Εμείς στον σύλλογό μας, αλλά και ο Δήμος Μαραθώνος απ’ όσο γνωρίζουμε, θέλουμε η Μαραθώνια Φλόγα να πηγαίνει σε διεθνείς Μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, πολύ περισσότερο όμως στο Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, που είναι ένας αγώνας ιδιαίτερος και γεμάτος συμβολισμούς. Δυστυχώς, όμως, αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχαν κάποιοι που δεν ήθελαν να έρθει και φέτος η Μαραθώνια Φλόγα στην Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε αυτό το ατυχές περιστατικό να αποκατασταθεί την ερχόμενη χρονιά στον 10ο Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’».

Από την πλευρά του, ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής συμμετείχε με πολυπληθή αποστολή στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στην Θεσσαλονίκη. 
Η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και πλήρης και τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν απόλυτα ικανοποιημένα.
Κατά την διάρκεια των απονομών ο πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Σάμιος, εκτελώντας εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου, παρέδωσε στον κ. Δρόσο Χριστόπουλο, ως εκπρόσωπο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τιμητική πλακέτα, καθώς και το Λάβαρο του συλλόγου. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια του, την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για την άψογη διοργάνωση και την πάρα πολύ καλή συνεργασία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).
Εκτιμούμε και υποσχόμαστε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί στα χρόνια που έρχονται και ευχόμαστε στην διοργάνωση πάντα επιτυχίες».