Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης θα τρέξει στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 5 Απριλίου, τιμώντας για άλλη μια χρονιά με την παρουσία του τον μεγαλύτερο αθλητικό θεσμό της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

Ο 36χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου, ο οποίος έχει αναδειχθεί 6ος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε και φέτος συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα έχει ως νέο σημείο εκκίνησης το εμπορικό κέντρο «OneSALONICA», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Βασίλης Τσολακίδης ήταν παρών και στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, τρέχοντας στο Δρόμο 5.000 μ. και αποτελώντας έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Λαμπαδηδρομίας της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου, αφού ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος κατά την άφιξη της Φλόγας στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

 

Ενόψει της φετινής συμμετοχής του, ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής τόνισε: «Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί, όλοι πρέπει να γίνουμε κομμάτι αυτού του αγώνα. Ο κόσμος έχει πολλούς λόγους για να δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτή τη διοργάνωση, που είναι η μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας και στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα. Ο αθλητισμός είναι ζωή και ειδικά ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ είναι μια μεγάλη διαφήμιση για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία».

 

Αναφερόμενος στην περσινή εμπειρία του ως δρομέας, σχολίασε: «Η συμμετοχή σ’ ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι ξεχωριστή. Όταν βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους, είτε για να τρέξουν είτε για να χειροκροτήσουν τους δρομείς, αποτελώντας όλοι τους κομμάτι του Μαραθωνίου, νιώθεις τεράστια ικανοποίηση. Ειδικά για εμάς, που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αθλητισμό, η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη».

 

 

Τελευταία εβδομάδα εγγραφών: Η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 11 Μαρτίου

 

Μόλις μία εβδομάδα απέμεινε για το κλείσιμο των εγγραφών στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους της «τελευταίας στιγμής» να σπεύσουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

 

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

 

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:

 

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr.

 

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο 2310-200.361 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) ή με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org, ή στο fax 2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

 

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360 Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

 

δ. Μέσω των υποστηριζόμενων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, με δεδομένο ότι ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θέλει να τονίσει ιδιαιτέρως τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

 

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.