Με δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό την τελευταία τριετία, ο Τέκλου Γκέτο Μεταφέρια έχει συνδέσει το όνομά του με το Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Δε θα μπορούσε, λοιπόν, να απουσιάσει από τη φετινή, επετειακή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου!

«Συμμετείχα στο Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2012 και το 2013 κατέκτησα την πρώτη θέση, ενώ πέρσι τερμάτισα δεύτερος. Φέτος, είμαι έτοιμος να περάσω πρώτος τη γραμμή του τερματισμού!», δηλώνει ο 30χρονος Αιθίοπας, λίγες μέρες πριν τρέξει και πάλι την ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη.

Ο Αφρικανός δρομέας ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, από την οποία έχει τις καλύτερες αναμνήσεις: «Είμαι πολύ χαρούμενος από την αντιμετώπιση και τις υπηρεσίες στο Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Οι διοργανωτές μου δείχνουν σεβασμό και είμαι πάντα χαρούμενος να συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα. Αν έπρεπε να στείλω ένα μήνυμα σε άλλους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ήταν ακριβώς αυτό… Ελάτε να τρέξετε σε αυτήν τη γιορτή, σε αυτόν τον Μαραθώνιο στον οποίο οι διοργανωτές σέβονται τους αθλητές!»

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 11 Μαρτίου. Για να λάβει μέρος κάποιος στον Μαραθώνιο ή τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. μπορεί να εγγραφεί ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή αυτοπροσώπως στα κεντρικά γραφεία της στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Εγγραφές γίνονται και μέσω των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».