Τη συμμετοχή της για 5η χρονιά στο μεγαλύτερο ίσως αθλητικό και όχι μόνο γεγονός της πόλης, τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, ανακοίνωσε σήμερα η WIND

Η WIND, ως Επίσημος Χορηγός του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ονομαστικός Χορηγός των Αγώνων Δρόμου 5 & 10 χλμ. και Επίσημος Προμηθευτής Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της διοργάνωσης, συμβάλλει με μια σειρά πολύπλευρων ενεργειών στην προώθηση του δρομικού κινήματος και του αθλητισμού γενικά, αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

 

Με μήνυμα “Τρέχουμε όλοι μαζί με άλλον αέρα” η WIND Running Team, η ομάδα των εργαζομένων, συνεργατών και φίλων της εταιρείας, ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό «παρών» και να τρέξει για καλό σκοπό. Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος με τη «γαλάζια» ομάδα, συμβάλλουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση δύο κοινωνικών φορέων με σημαντικό έργο στην πόλη. 

Στο κάλεσμα της WIND, ανταποκρίθηκαν και ο Ολυμπιονίκης TAE KWON DO Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά, η παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη, ο παρουσιαστής Γιώργος Μανίκας , η παρουσιάστρια Έλενα Παπαβασιλείου, η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη και ο παρουσιαστής Στέργιος Χανταμπάκης, αναλαμβάνοντας  τον ξεχωριστό ρόλο των πρεσβευτών της ομάδας.  

Στο πλαίσιο της φετινής παρουσίας της WIND στον αγώνα, ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, τόνισε : «Η  WIND είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μεγάλες δρομικές διοργανώσεις της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αλλά και ο θεσμός αγώνων πόλης RUN GREECE. Η παρουσία μας δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης χορηγίας, αλλά παίρνει διαστάσεις κοινωνικού κινήματος με στόχο την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο μετατρέποντας κάθε αγώνα σε “αγώνα για καλό σκοπό”. Μέχρι σήμερα η WIND έχει προσφέρει εκ μέρους των δρομέων συμπολιτών μας περισσότερα από 300.000€ σε φορείς και συλλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης που στηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ κος Θεοδόσης Γεωργιάδης  δήλωσε: «Σε μια περίοδο εξαιρετικά επιβαρυμένη από την οικονομική κρίση, φορείς κοινωνικής φροντίδας  όπως ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να απειλείται η δυνατότητά τους για παροχή καλών υπηρεσιών ή ακόμα και να τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωσή τους. Ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για μη επιδοτούμενους και αυτοχρηματοδοτούμενους συλλόγους όπως ο δικός μας.  Αυτοί -και άλλοι πολλοί λόγοι- καθιστούν πολύτιμη την ευγενική χειρονομία της εταιρείας WIND να ενισχύσει τις προσπάθειές μας και να υποστηρίξει τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, εντάσσοντας το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ στη WIND RUNNING TEAM του 10ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμητική επιλογή.»

Ο Πρόεδρος του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», κος  Κώστας Γιαννόπουλος, αντίστοιχα ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διανύει φέτος τον 20ο χρόνο πανελλαδικής δράσης του, με στόχο την προστασία και φροντίδα κάθε παιδιού. Σε αυτά τα 20 χρόνια στηρίξαμε 975.307 χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους  σε όλη την Ελλάδα. Καθημερινά οι 420 εργαζόμενοι και οι 1.900 εθελοντές ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ! Με αυτό το σύνθημα καλούμε όλους τους Βορειοελλαδίτες να τρέξετε μαζί μας για το Χαμόγελο των 27 παιδιών που μεγαλώνουν σήμερα στο Σπίτι μας στην Καλαμαριά! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την WIND για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της που δεν αφορά μόνο στην υποστήριξη της λειτουργίας του Σπιτιού μας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην ενημέρωση των Βορειοελλαδιτών για την πολύπλευρη δράση του Οργανισμού μας στην περιοχή, που χρονολογείται από το 1996! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρεσβευτές του αγώνα, που μεταφέρουν το μήνυμά μας!»

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στον φετινό επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που  διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και εθελοντικούς φορείς υποστήριξης.

*Στην πάνω φωτό: από δεξιά η γυμνάστρια και παρουσιάστρια Σόφη Πασχάλη, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας, Σάσα Σταμάτη και Στέργιος Χανταμπάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ κος Θεοδόσης Γεωργιάδης, ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, ο Πρόεδρος του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», κος  Κώστας Γιαννόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, οι πρωταθλητές στίβου Μάρκος Γκουρλιας και Ελένη Θεοδωροπούλου και ο Υπεύθυνος Εθελοντισμού και Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, κ. Κωνσταντίνος Τσιγκαράς.