Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS θα δώσει το «παρών» στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η ΙΚΕΑ θα είναι Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης, η οποία εκτός από αθλητικό, έχει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια, η ΙΚΕΑ συμμετέχει ενεργά στα δύο μαζικότερα αθλητικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη φετινή διοργάνωση η «IKEA RUNNING TEAM» θα τρέξει με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με το κοινωνικό έργο των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους πολύ συχνά φιλοξενούνται παιδιά που διαβιούν κάτω από δύσκολες οικογενειακές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. 

Η ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, έχει ξεκινήσει από το 2009 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά, με πλήθος ενεργειών, μεταξύ των οποίων η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, αλλά και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών τους, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην  «IKEA RUNNING TEAM» έχουν ήδη εγγραφεί 1.500 άτομα, που με συναθλητές φέτος τους Θοδωρή Μαραντίνη, Γρηγόρη Αρναούτογλου και  Σταματίνα Τσιμτσιλή, θα τρέξουν και θα τερματίσουν για «καλό σκοπό».