Κάλεσμα σε όλους, για μαζική συμμετοχή στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, απεύθυνε η αντιπροσωπία του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, που επισκέφθηκε το stand του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στην Infacoma 2016, το απόγευμα της Παρασκευής (12/02).

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Σταύρος Τσιφλίκης, ο επίτιμος πρόεδρος και επί 26ετία επικεφαλής του Συλλόγου, Θεοδόσης Γεωργιάδης, η αντιπρόεδρος Μαρία Ζαΐμη και ο ταμίας Νίκος Κλαδάκης, βρέθηκαν στο Περίπτερο 15 – stand 52 της Infacoma, όπου τους υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων, κ. κ. Γιάννης Ποδιώτης και Γιάννης Πανανάκης.

 

 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Συνδρόμου Down, που είναι ένας από τους 49 φορείς που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, εξέφρασαν την ευχή να αποδειχθεί ο φετινός Μαραθώνιος ακόμα καλύτερος από όλους τους προηγούμενους και να σημειώσει νέο ρεκόρ συμμετοχών.

 

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στον Σύλλογό μας να βγάλει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα παιδιά μας με σύνδρομο Down, αλλά και στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου δίνειτ νη ευκαιρία να περπατήσουν και να τρέξουν στα 5.000μ., στα 10.000μ. ή και στο Μαραθώνιο. Η μέρα του αγώνα είναι μοναδική, γιατί η Θεσσαλονίκη αδειάζει από αυτοκίνητα, γεμίζει από χιλιάδες δρομείς και όλοι μας αποκτούμε την αίσθηση ότι η πόλη είναι δική μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Τσιφλίκης, υπογράμμισε την σημασία της εγγραφής όλων των δρομέων μέσω ενός από τους 49 φορείς κοινωνικής προσφοράς, που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τη διοργάνωση:

«Θα παλέψουμε ώστε το Down Running Team να είναι μεγάλο σε συμμετοχή, για άλλη μια φορά. Ελπίζουμε και χρειαζόμαστε την συμμετοχή του κόσμου και ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή για τη δυνατότητα που μας δίνει να ενισχυθούμε οικονομικά μέσα από κάθε εγγραφή. Προτρέπουμε κάθε δρομέα που θέλει να συμμετάσχει σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, να κάνει την εγγραφή του μέσα από τη δική μας ομάδα, ή από την αντίστοιχη ομάδα κάποιου άλλου φορέα κοινωνικής προσφοράς. Για τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, η επιβίωση περνά μέσα από τέτοιες ενέργειες. Κάθε συμμετοχή θα μας δώσει κουράγιο, ώστε να παραμείνουμε ανοιχτοί και να συνεχίσουμε να βοηθούμε περίπου 100 παιδιά με σύνδρομο Down στη Θεσσαλονίκη».

 

Τα στελέχη του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» υποδέχονται στο Περίπτερο 15 – stand 52 όλους τους επισκέπτες της 33ης Infacoma, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται και να κάνουν την εγγραφή τους στη διοργάνωση της Κυριακής 3 Απριλίου.

 

Οι ώρες λειτουργίας του stand:

 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου: 11:00 – 21:00

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου: 11:00 – 20:00