Μία ανεπανάληπτη δρομική εμπειρία, ανώτερη από όλες τις προηγούμενες, υπόσχεται ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σε όσους δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στη διοργάνωση και βρεθούν στην εκκίνηση την Κυριακή 3 Απριλίου!

 

Οι βελτιώσεις στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου, αλλά και η νέα διαδρομή στο Δρόμο Υγείας 5.000μ., που είναι η ίδια με αυτήν του «Νυχτερινού», εγγυώνται καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες και δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους, για να ξεχυθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και να γίνουν πρωταγωνιστές στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

 

 

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα ξεκινήσει στις 08:00, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας. Η νέα διαδρομή, πέραν της άριστης υποστήριξης των δρομέων, εξασφαλίζει υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις. Η τροποποίηση της εκκίνησης κάνει ακόμα πιο δυνατή την εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ο τερματισμός της κούρσας των 42,195 χιλιομέτρων στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα είναι εντυπωσιακότερος από ποτέ, αφού θα γίνει στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Στις 08:45, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, θα δοθεί η εκκίνηση στον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και στον οποίο αναμένεται φέτος πρωτοφανής συμμετοχή. Οι μικροί μαθητές θα είναι οι πρώτοι που θα περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη.

 

Ταυτόχρονα, στις 08:45, θα ξεκινήσει ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., ο οποίος για άλλη μια χρονιά θα έχει ως αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, με τερματισμό όμως επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνει ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.. Η Οργανωτική Επιτροπή αξιολογώντας τη θετική απήχηση του Δρόμου 5.000μ. του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και έτσι να αναβαθμίσει τη διοργάνωση και σ’ αυτόν τον τομέα.

H εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 12:30 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. H διαδρομή των 5.000μ. θα ακολουθήσει τις οδούς Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρο Κουντουριώτου και Λεωφόρο Νίκης, μέχρι τον τερματισμό που θα γίνει επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Χάρη σ’ αυτή την καινοτομία, οι χιλιάδες δρομείς των 5.000μ. θα μπορέσουν να απολαύσουν μαζί με όλη την οικογένειά τους ως θεατές -ή και ως συνοδοί μαθητών- ολόκληρο το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα, βλέποντας διαδοχικά τους τερματισμούς του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, του Δρόμου Υγείας 10.000μ. και του Μαραθωνίου. Κατόπιν, θα έχουν τη χρονική άνεση να κατευθυνθούν στο κοντινό Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν θέση για το Δρόμο Υγείας 5.000μ. και να ολοκληρώσουν ιδανικά την απόλυτη δρομική εμπειρία.

 

«Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι δομημένο ώστε να προσφέρει σε όλη την οικογένεια ένα υπέροχο πρωινό, δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τους δρομείς που θα τερματίζουν και κατόπιν να ζήσουν και οι ίδιοι τη χαρά του τρεξίματος και του δυναμικού βαδίσματος», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Δρόσος Χριστόπουλος και συμπλήρωσε:

«Η αρχή θα γίνει λίγο πριν τις 09:00, όταν χιλιάδες παιδάκια θα πλημμυρίσουν την παραλία και θα περάσουν την αψίδα του τερματισμού, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσφέροντας ένα καταπληκτικό θέαμα. Θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι δρομείς του Δρόμου 10.000μ., ενώ γύρω στις 10:10 με 10:30 θα φτάσουν στον τερματισμό οι νικητές και οι νικήτριες του Μαραθωνίου δρόμου, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο. Στην συνέχεια, όλοι αυτοί οι θεατές, μαζί με την οικογένειά τους, θα κατευθυνθούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο που απέχει ελάχιστα, για να συμμετάσχουν στο Δρόμο των 5.000μ. και να γίνουν εκείνοι πλέον οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης αθλητικής -και όχι μόνο- γιορτής της Βόρειας Ελλάδας».

 

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.