Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ουσιαστικά ο εμπορικός κόσμος της πόλης δε θα μπορούσαν να λείψουν από τη μεγάλη οικογένεια των υποστηρικτών του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Περίπτερο του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Φεστιβάλ Τουρισμού, η Οργανωτική Επιτροπή των δύο μεγάλων διοργανώσεων της πόλης και της χώρας καλωσόρισε την είσοδο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στους θεσμικούς υποστηρικτές της.

 

Οι δύο διοργανώσεις, πέραν του αθλητικού, διαθέτουν κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό, επιστημονικό και ασφαλώς τουριστικό και εμπορικό χαρακτήρα, τομείς στους οποίους κυρίως θα εστιαστεί η συνεργασία των δύο φορέων, προς όφελος του κοινού, της πόλης, αλλά και της χώρας.

 

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε για τη συνεργασία των δύο φορέων: «Είμαστε κοντά στις δύο μεγάλες διοργανώσεις, μας ενδιαφέρουν σαν Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί από αυτές μόνο καλό έχουν να αποκομίσουν οι επαγγελματίες της πόλης. Θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις και θέλουμε να ασχοληθούν περισσότεροι με τον αθλητικό τουρισμό. Οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση γίνεται στη Θεσσαλονίκη, είναι για το καλό των επαγγελματιών».

 

 

 

Για τη θεσμική υποστήριξη του ΕΕΘ στις δύο διοργανώσεις μίλησε και ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ Τουρισμού: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο φετινό Φεστιβάλ Τουρισμού 2016, εκτός από τα πολλά event και τον εμπορικό χαρακτήρα, κλείνονται και συμφωνίες φορέων. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι δύο πολύ μεγάλα γεγονότα για την πόλη μας και προσελκύουν χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα. Έτσι, θεωρούμε πως ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη συνεργασία με τις δύο διοργανώσεις και τον ΜΕΑΣ Τρίτων, γιατί μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Θεσσαλονίκη».

 

Τη συνεργασία με το ΕΕΘ καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής των δύο διοργανώσεων, Δρόσος Χριστόπουλος: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σήμερα στην οικογένειά μας εντάσσεται ένας πάρα πολύ σημαντικός και ιστορικός φορέας της πόλης, αλλά και της χώρας μας. Η πολύ μεγάλη επιτυχία και η ραγδαία ανάπτυξη των δύο διοργανώσεων οφείλεται στην αγάπη και το αγκάλιασμά της από τους μεμονωμένους εθελοντές της, τους οργανωμένους εθελοντικούς φορείς και το πλήθος των θεσμικών υποστηρικτών της, που ως μία μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια έχουν κάνει τις δύο διοργανώσεις δικές τους, καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Θα συνεργαστούμε, λοιπόν, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας κατά τη διάρκεια τέλεσης των δύο διοργανώσεων, αλλά και στον τομέα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, κοινή επιδίωξη των δύο πλευρών».

 

Στη μεγάλη σημασία των συνεργασιών αναφέρθηκε η Ελένη Φύκα, Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και όλη αυτήν την προσπάθεια. Αυτό που μπορώ να πω, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι ότι με τη συνεργασία και τη συνέργεια των φορέων, μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια».

 

Η Ολυμπιονίκης και Υπεύθυνη Μάρκετινγκ των δύο διοργανώσεων, Φανή Χαλκιά, δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο μεγάλων διοργανώσεων της πόλης με το ΕΕΘ αποτελεί ένα ιδανικό ‘πάντρεμα’, γιατί και στις δύο περιπτώσεις στο επίκεντρο βρίσκεται ο κόσμος. Οι επαγγελματίες κοιτούν πώς θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και των καταναλωτών της πόλης, αλλά και ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης βάζουν τη σφραγίδα τους στη διεξαγωγή διεθνών γεγονότων».

 

Στο περίπτερο του Μαραθωνίου στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 βρέθηκε και η Κούλα Γιαννακίδου, πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, η οποία δήλωσε: «Ως άνθρωπος του αθλητισμού, οφείλω να πω για τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ ότι αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που επιπλέον έχει και κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Όλο αυτό συνθέτει ένα πολύ ωραίο τουριστικό προϊόν για την πόλη, συμβάλει στην προβολή της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντική».

 

Για την ενεργή συμμετοχή και σταθερή υποστήριξη του Ολυμπιακού Μουσείου στις δύο διοργανώσεις μίλησε η Διευθύντριά του, Κυριακή Ουδατζή: «Είναι μεγάλη τιμή για το Ολυμπιακό Μουσείο να συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και να στηρίζει εμπράκτως τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της πόλης. Τα υποστηρίζουμε με όλη μας την ψυχή, γιατί αυτό είναι το μήνυμα, να περάσουμε στην καθημερινότητα του κόσμου τον αθλητισμό. Ο Μαραθώνιος το έχει πετύχει. Ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ότι ακόμη περισσότερος κόσμος θα εντάξει τη φιλοσοφία ‘νους υγιής, εν σώματι υγιεί’ στην καθημερινότητά του».

 

Το περίπτερο των δύο διοργανώσεων στην Παραλία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε και ο Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης δείχνει όλα αυτά τα χρόνια την έμπρακτη υποστήριξή του στα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τα ιδρύματα με τη συμμετοχή του στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλες γιορτές του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς και δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε ισότιμα».