Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα του Μαραθωνίου Δρόμου, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας μία επιπλέον διάσταση στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/04) στην Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO και χαρακτηρίστηκε από θεματολογία υψηλού επιπέδου, αλλά και από σημαντική παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και δρομέων του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

 

Ο Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Γρούϊος, ανέλυσε τη θεματική ενότητα « Τι σκέφτεται όταν τρέχει 42.195 μέτρα; Στο μυαλό ενός δρομέα Μαραθώνιου δρόμου» , η Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, κυρία Βασιλική Μάνου, μίλησε με θέμα « Μαραθώνιος δρόμος: Προθέρμανση, ρυθμός αγώνα και αποκατάσταση» , ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Τερζίδης, έκανε παρουσίαση με αντικείμενο «Από την τενοντίτιδα στην τενοντοπάθεια και από την πρόληψη στη θεραπεία» , ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, κ. Νικόλαος Κουτλιάνος, αναφέρθηκε στο «Τρέξιμο και υγεία στην παιδική και εφηβική ηλικία» .

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την σύνοψη και τον σχολιασμό, που πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον προεδρεύοντα της εκδήλωσης και Πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, κ. Κοσμά Χριστούλα.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ », ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Θα είμαστε όλοι εκεί!