Η κατακόρυφη αύξηση των συμμετοχών από το εξωτερικό στις δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας σε προορισμό αθλητικού τουρισμού, μέσα από αυτές, αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και του «Νυχτερινού».

Οι δύο διοργανώσεις προκάλεσαν αίσθηση με την παρουσία τους στη Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market London), στο “ExCel” της αγγλικής πρωτεύουσας (6-8 Νοεμβρίου), όπου εκπροσωπήθηκαν στο Περίπτερο του ΕΟΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το βίντεο – παρουσίαση που προβλήθηκε μπροστά σε πλήθος ταξιδιωτικών πρακτόρων και εξειδικευμένων ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων, κα Χριστίνα Καραμίχου, καθώς και ο Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης των διοργανώσεων, κ. Χριστόφορος Αϊβαζίδης είχαν καθοριστικές διεθνείς επαφές για την προσέλκυση ξένων δρομέων στον επερχόμενο Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της 1ης Απριλίου 2018, αλλά και στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης της 13ης Οκτωβρίου 2018, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα του στρατηγικού σχεδιασμού των δύο διοργανώσεων για την τετραετία 2017-2020 .

Η κα Καραμίχου και ο κ. Αϊβαζίδης συνόδευσαν στο Λονδίνο τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ, κ. Αλέξανδρο Θάνο, ως εκπρόσωποι των δύο μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και παρουσίασαν την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού, με στόχο οι διεθνείς συμμετοχές στον «Μέγα Αλέξανδρο» και στον «Νυχτερινό» να καταρρίψουν μέσα στο 2018 όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Πέραν των άλλων, οι εκπρόσωποι των δύο διοργανώσεων είχαν αποκλειστικές συναντήσεις με 16 τουριστικούς πράκτορες από τη Βρετανία, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και μεσολάβηση του ΕΟΤ, με αντικείμενο συζήτησης την προοπτική συνεργασίας προς όφελος των δύο διοργανώσεων αλλά και των συμμετεχόντων δρομέων, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο της Ιστορίας.

Επιπλέον, ο κ. Θάνος και η κα Καραμίχου παραχώρησαν συνεντεύξεις στην ομογενειακή Ελληνική Τηλεόραση του Λονδίνου (Hellenic TV London) και στον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο τουριστικού ενδιαφέροντος Greek Travel Pages, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σχέδια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, καθώς και στην στρατηγική των διοργανώσεων για την επίτευξη αυτής της «εξωστρέφειας», αντίστοιχα.

«Η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει, μέσα από την παρουσία της στη Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση του Λονδίνου, τη βαρύτητα που δίνει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μέσω ενός προϊόντος που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους τουριστικούς πράκτορες αλλά και για τους δρομείς-επισκέπτες. Εκ μέρους του ΜΕΑΣ Τρίτων και της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανώσεων, θέλω να απευθύνω ευχαριστίες στον ΕΟΤ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη που μας πρόσφεραν, ώστε να αναδείξουμε στο Λονδίνο τον ξεχωριστό χαρακτήρα του ‘Μεγάλου Αλεξάνδρου’ και του ‘Νυχτερινού’, δημιουργώντας διεθνείς συνεργασίες που θα είναι επωφελείς για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων, κα Χριστίνα Καραμίχου.

Επόμενος σταθμός για τη διεθνή παρουσία των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας θα είναι η Βιέννη, την προσεχή Πέμπτη (23/11), στο πλαίσιο της δράσης του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία των Πόλεων», όπου την σχετική παρουσίαση για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρος Πέγκας.
Παρούσα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας θα είναι εκ μέρους των διοργανώσεων η κα Καραμίχου, προκειμένου να έχει έναν νέο κύκλο διεθνών επαφών και να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επισκεπτών στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της 1ης Απριλίου 2018 και στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης της 13ης Οκτωβρίου 2018.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!