Οι δράσεις για τη διεθνή προβολή των δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο την προσέλκυση συμμετοχών από το εξωτερικό στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της 1ης Απριλίου 2018 και στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης της 13ης Οκτωβρίου 2018, και παράλληλα την ανάδειξη και καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως κέντρου αθλητικού τουρισμού, συνεχίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο στη Βιέννη, στο πλαίσιο της δράσης του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία των Πόλεων».

Η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων, κα Χριστίνα Καραμίχου, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας ως μέλος της πολυπληθούς ελληνικής αντιπροσωπείας, στο πλευρό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρου Πέγκα, ο οποίος έκανε και την σχετική παρουσίαση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνοντας σ’ αυτήν σημαντικά στοιχεία για τον «Μέγα Αλέξανδρο» και τον «Νυχτερινό».

Κατά την παρουσία της στη Βιέννη, η κα Καραμίχου είχε σημαντικές επαφές, πάντοτε με την πολύτιμη υποστήριξη των στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και της Προϊσταμένης του γραφείου του ΕΟΤ στην αυστριακή πρωτεύουσα, κας Ελένης Μελιτά, προκειμένου να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία σε προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Στην ίδια κατεύθυνση, είχαν προηγηθεί επίσης μέσα στον Νοέμβριο οι ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσίες της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων των δύο διοργανώσεων στη Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market London), καθώς και στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” στη ΔΕΘ-HELEXPO.

Ως απόρροια των παραπάνω ενεργειών, αλλά και με δεδομένη την υπεραξία που έχουν δημιουργήσει οι κορυφαίες, αρτιότερες και μαζικότερες διοργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας, ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και αναμένεται το διεθνές «κύμα» ξένων επισκεπτών να γιγαντωθεί στον επερχόμενο Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», προς όφελος της Θεσσαλονίκης και της χώρας, που θα αποκομίσουν πολλαπλά κέρδη από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού δρομέων από κάθε γωνιά της γης.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!