Η “Marathon Team Greece by Maria Polyzou” και o Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» τρέχουν μαζί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Μαραθώνιο της Ιστορίας!
Η δρομική ομάδα της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου την Κυριακή 1η Απριλίου θα τρέξει με όραμα και ελπίδα στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» δίνοντας συνέχεια στον «Μαραθώνιο Ζωής» που έχει ξεκινήσει με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου μέσα από αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα να γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου θα τρέξει μάλιστα στην Μαραθώνια απόσταση των 42.195 μ. από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, ενώ δρομείς της θα αγωνιστούν τόσο στον Μαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χλμ..

Στην έκθεση του Μαραθωνίου που θα είναι ανοικτή από την Πέμπτη (29/03) έως το Σάββατο (31/03), καθώς και την ημέρα του αγώνα κοντά στο σημείο τερματισμού στον Λευκό Πύργο, στελέχη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα είναι στη διάθεση δρομέων και θεατών προκειμένου επί τόπου μέσα σε λίγα λεπτά να μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια, την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο η “Marathon Team Greece” σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έχουν ήδη εγγραφεί χιλιάδες νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εθελοντών δοτών του Συλλόγου σε 60.000 μέχρι σήμερα, χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Οποιοσδήποτε ενήλικας από 18 – 45 ετών μπορεί να γίνει εθελοντής δότης συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και δίνοντας δείγμα σάλιου στην ομάδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Έλα κι εσύ στον Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα! Δώσε Ζωή!

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ