Ηχηρό μήνυμα και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή δρομέων κάθε ηλικίας από ολόκληρη τη χώρα στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας τα πολύπλευρα μηνύματα που στέλνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Οι εγγραφές για τη διοργάνωση της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 συνεχίζονται μέχρι τις 7 Μαρτίου.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την αξία που διαθέτει και για το αναπτυξιακό αποτύπωμα που αφήνει ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος έχει βοηθήσει καταλυτικά στην προσπάθεια που κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός από το σημαντικό όφελος για την οικονομία, την κοινωνία και τον τουρισμό μας, είναι μία διοργάνωση που έχει επίσης έναν εθνικό συμβολισμό», τόνισε αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε κάνοντας ειδική αναφορά στους 1.250 εθελοντές της διοργάνωσης:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” στους ανθρώπους της διοργάνωσης, οι οποίοι κάθε χρόνο την κάνουν να μεγαλώνει. Αξίζει όμως ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στους εθελοντές, που αποτελούν την ψυχή του Μαραθωνίου και αφιερώνουν ημέρες και εβδομάδες από τη ζωή τους με μοναδική ανταμοιβή τη χαρά της προσφοράς και της συμμετοχής στο δρομικό κίνημα. Ο εθελοντισμός βρίσκεται στην ψυχή του Έλληνα, χάρη στην οποία στέκεται σήμερα όρθια η χώρα μας».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίζει να στηρίζει αμέριστα τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας:
«Ως Περιφέρεια βρισκόμαστε δίπλα σας από την πρώτη στιγμή, επειδή πιστέψαμε σ’ αυτό που κάνατε, επειδή πιστεύουμε στο δρομικό κίνημα και στα οφέλη που προσφέρει για την υγεία και για την κοινωνία μας. Κάνετε μία εξαιρετική προσπάθεια, η οποία σηκώνει ψηλά τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας».

Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!