Μία αξέχαστη, διασκεδαστική αλλά και διδακτική εμπειρία, περιμένει όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος αποτελεί μία παράλληλη εκδήλωση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Dole Hellas, με στόχο τη μύηση των παιδιών στον αθλητισμό και στον υγιή τρόπο ζωής.

Συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι η Dole Hellas, Μέγας Χορηγός της κορυφαίας διοργάνωσης της Βόρειας Ελλάδας, που φέτος θα έχει ακόμα πιο καθοριστική συμβολή στην επιτυχία αυτής, καθώς θα αποτελέσει επίσης Ονομαστικό Χορηγό του Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Η Dole Hellas στηρίζει και στέκεται αρωγός σε δράσεις που αφορούν στα παιδιά, καθώς και στην ενημέρωση για την σωστή διατροφή και άσκηση. Στο πλαίσιο αυτό, θα δώσει δυναμικά το «παρών» ως στη διοργάνωση της Κυριακής 14 Απριλίου, η οποία πέραν του αθλητικού διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, επιστημονικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα.

Η Dole Hellas ιδρύθηκε το 1993 και εξυπηρετεί το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Εισάγει και πωλεί κατ’ αποκλειστικότητα πολλά προϊόντα Dole όπως: μπανάνες, βιολογικές μπανάνες, μπανανίτο, ανανάδες, μήλα, γκρέιπφρουτ, ακτινίδια, αχλάδια, σταφύλια, βανίλιες κ.ά..
Η Dole Hellas, η μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη διατροφική αξία των φρούτων και τη συμβολή τους στην υγεία μας.
Για την Dole, το να παρέχει στους καταναλωτές προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα, είναι αναμφίβολα το πρώτο μέλημά της, καθώς όλα τα φρούτα της επιλέγονται και συσκευάζονται προσεκτικά περνώντας καθημερινά αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Στον μαθητικό Δρόμο θα πάρουν μέρος 2.000 παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών. Η προθεσμία εγγραφών για τους Μαθητές Δημοτικών Σχολείων λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα).

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!