Μία ανεπανάληπτη γιορτή θα ζήσει η Θεσσαλονίκη την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα πλημμυρίσει τους δρόμους με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, που θα τρέξουν και θα διασκεδάσουν, υπό τους ήχους «ζωντανών» μουσικών σχημάτων, καθώς και των κορυφαίων ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης!

Τα μουσικά σχήματα που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, θα έχουν την αποστολή να δίνουν παλμό στους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το κέφι των θεατών στα ύψη!

Ταυτόχρονα, τα booth του Ομίλου “Metromedia” θα είναι στημένα σε τέσσερα διαφορετικά κεντρικά σημεία, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, δίνοντας ρυθμό στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας:

  • Στην συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Γ’ Σεπτεμβρίου, απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, από όπου θα δοθεί η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., θα υπάρχει live radio, DJ set και παρουσίαση από τους αγαπημένους παραγωγούς του ZOO 90.8”, του Νο.1 μουσικού σταθμού στην πόλη.
  • Στην Πλατεία Αριστοτέλους, προς την πλευρά της Λεωφόρου Νίκης, θα υπάρχει DJ set και παρουσίαση από τους παραγωγούς του “96.8 Velvet”.
  • Στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, θα είναι στημένο το DJ set του “Republic 100.3”.
  • Στο σημείο τερματισμού, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκεται το ειδικά διαμορφωμένο booth του Metropolis 95.5”, με DJ set, live συνδέσεις και μίνι συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές του Μαραθωνίου και όλους τους διάσημους αθλητές και μη, οι οποίοι θα δώσουν πρόσθετη λάμψη στη διοργάνωση!

Σε όλα τα παραπάνω, θα έρθουν να προστεθούν πολλές ακόμη εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και οι Χορηγοί της διοργάνωσης, έτσι ώστε να χαρίσουν σε όλους την ομορφότερη εμπειρία!

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ., ενώ ως παράλληλη εκδήλωση θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!