Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης θα είναι ένας από τους 20.000 και πλέον ανθρώπους που θα ζήσουν μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία, συμμετέχοντας στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου, ενόψει του οποίου απεύθυνε το δικό του ξεχωριστό κάλεσμα.

Ο 24χρονος Θεσσαλονικιός, κορυφαίος εκπρόσωπος ενός ραγδαία ανερχόμενου αθλήματος, με μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις των τελευταίων ετών, θα είναι Πρεσβευτής του «Μαραθωνίου της Ιστορίας», στέλνοντας μέσα από την παρουσία του το μήνυμα της άθλησης και του υγιούς τρόπου ζωής σε όλους.

«Χαίρομαι πολύ που μου γίνεται η πρόταση να μπω στην οικογένεια του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να τρέξω στη φετινή διοργάνωση και να είμαι συνδεδεμένος με αυτόν τον εξαιρετικό θεσμό. Πρέπει να περάσουμε αυτό το μήνυμα και να κάνουμε δεδομένο ότι δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να τρέχεις, να αθλείσαι, πόσο μάλλον να το κάνεις στην καρδιά της πόλης, παρέα με τόσες χιλιάδες κόσμου. Είναι το κάτι άλλο», δήλωσε ο Δημήτρης Κυρσανίδης και συμπλήρωσε:

«Είχα τρέξει στα 5.000μ. στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο μαζί με τον πατέρα μου πριν από μερικά χρόνια, με δική του πρωτοβουλία μάλιστα. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ο πατέρας μου επέμενε να συμμετάσχουμε, γιατί είναι ένας άνθρωπος που νομίζω ότι δεν είχε τρέξει ποτέ άλλοτε στη ζωή του. Μου μετέδωσε όμως την επιθυμία του και με εντυπωσίασε που είδα τόσο πολύ κόσμο κάθε ηλικίας, μικρούς και μεγάλους, να βγαίνουν έξω και να συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή. Ακόμα και ανθρώπους με καροτσάκι. Αυτό δηλώνει ότι όλοι καταλαβαίνουν την αξία ενός τέτοιου αγώνα και θέλουν να τον υποστηρίξουν. Δείχνει, όμως, και την επιθυμία του κόσμου να βγει στον δρόμο, να αθληθεί, να σηκωθεί από τον καναπέ και από την καφετέρια για να κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι ωραίο. Η χαρά που παίρνεις ως ανταμοιβή, την στιγμή του τερματισμού, είναι απερίγραπτη. Ακόμα θυμάμαι την ικανοποίηση του πατέρα μου, που κατάφερε να τερματίσει στα 5.000μ. και φόρεσε το μετάλλιό του, ήταν κάτι το απίστευτο! Αξίζει να τη ζήσουν όλοι αυτή την εμπειρία».

Ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός της Βόρειας Ελλάδας θα διεξάγεται από φέτος σε δύο ημέρες:

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020, μετά την υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας, θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης: 19:00), με σημείο εκκίνησης το Δημαρχιακό Μέγαρο. Στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί και ο ξεχωριστός Δρόμος 5.000μ. Γυναικών (ώρα έναρξης: 19:20), με πιλοτική εφαρμογή για πρώτη χρονιά και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Έτσι οι γυναίκες δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν είτε στον Δρόμο 5.000μ. με την παρέα τους ή τη δρομική τους ομάδα, είτε αποκλειστικά στον Δρόμο 5.000μ. Γυναικών, ο οποίος θα έχει κοινωνική διάσταση, αφού μέσω αυτής της συμμετοχής θα στηριχθούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η γιορτή του αθλητισμού θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το πρωί της Κυριακής 12 Απριλίου 2020, με τον Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη (ώρα έναρξης: 08:00), τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης: 08:45), τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διεξάγεται παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα (ώρα έναρξης: 08:45), καθώς και με μία καινούργια εναλλακτική πρόταση άθλησης:
Τον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Πατινιών (1st International Thessaloniki Roller Marathon), επίσης στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη (ώρα έναρξης: 10:00), στο πρότυπο των αντίστοιχων Μαραθωνίων Βαρκελώνης και Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Δρόμο 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα έναρξης: 08:40).

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος και για όλες τις παράλληλες δράσεις του «Μαραθωνίου της Ιστορίας».

Δηλώστε συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας!

Οι ομαδικές εγγραφές για τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin συνεχίζονται μέχρι τις 13 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Δρόμος Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!