Είστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας; Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin έρχεται το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου και φέρνει μαζί του μεγάλους διαγωνισμούς και μοναδικά δώρα!

Μαζί μας φέτος θα είναι η PUMA, ως Επίσημος Υποστηρικτής της διοργάνωσης, προσφέροντας έξι ολοκληρωμένα running outfits (τρία ανδρικά και τρία γυναικεία) σε ισάριθμους τυχερούς δρομείς: Κάθε σετ περιλαμβάνει ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα παντελόνι και μία ζακέτα με μπλουζάκι ή ένα φούτερ!

Το μόνο που χρειάζεται για να κερδίσετε τα μοναδικά δώρα της PUMA, είναι να κάνετε follow την σελίδα του Μαραθωνίου στο Instagram (@atgm_thess), follow τη σελίδα της PUMA στην Ελλάδα (@sportswind_gr), tag σε σχόλιο (comment) κάτω από το post του διαγωνισμού τους τρεις διαδικτυακούς φίλους / running partners που θα πάρετε μαζί σας στον φετινό Διεθνή Μαραθώνιο.

Μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για απίστευτα δώρα… by PUMA που θα παραλάβετε από το αποκλειστικό Puma Store – Μητροπόλεως 36! Εκεί που οι επιλογές γύρω από τον αθλητή καλύπτουν κάθε γούστο και προσφέρουν την απόλυτη δρομική εμπειρία  για ακόμη μεγαλύτερους χρόνους στον  15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-bwin.

Συμμετοχές στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και ώρα 17:00, στο Registration Center του Μαραθωνίου στη ΔΕΘ – HELEXPO. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός της Βόρειας Ελλάδας θα διεξάγεται από φέτος σε δύο ημέρες:

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020, μετά την υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας, θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης: 19:00), με σημείο εκκίνησης το Δημαρχιακό Μέγαρο. Στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί και ο ξεχωριστός Δρόμος 5.000μ. Γυναικών (ώρα έναρξης: 19:20), με πιλοτική εφαρμογή για πρώτη χρονιά και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Έτσι οι γυναίκες δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν είτε στον Δρόμο 5.000μ. με την παρέα τους ή τη δρομική τους ομάδα, είτε αποκλειστικά στον Δρόμο 5.000μ. Γυναικών, ο οποίος θα έχει κοινωνική διάσταση, αφού μέσω αυτής της συμμετοχής θα στηριχθούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η γιορτή του αθλητισμού θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το πρωί της Κυριακής 12 Απριλίου 2020, με τον Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη (ώρα έναρξης: 08:00), τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης: 08:45), τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διεξάγεται παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα (ώρα έναρξης: 08:45), καθώς και με μία καινούργια εναλλακτική πρόταση άθλησης:
Τον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Πατινιών (1st International Thessaloniki Roller Marathon), επίσης στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη (ώρα έναρξης: 10:00), στο πρότυπο των αντίστοιχων Μαραθωνίων Βαρκελώνης και Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Δρόμο 1.000μ. Πατινιών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα έναρξης: 08:40).

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος και για όλες τις παράλληλες δράσεις του «Μαραθωνίου της Ιστορίας».

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Δρόμος Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!