«Τρέλα για τον Νυχτερινό και για τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές»! Λόγια του Απόστολου Γούλα, προέδρου του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, του συλλόγου που αδιαλείπτως από το 2012 με τον 1ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, δεν έχει χάσει την επαφή του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κάθε χρόνο βελτιώνει το ρεκόρ συμμετοχών μεταξύ συλλόγων με δρομείς που ασχολούνται με το δρομικό κίνημα.

Ο Απόστολος Γούλας -του οποίου ο πατέρας Νίκος Γούλας είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων- ενόψει του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, αλλά και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 29 Νοεμβρίου δήλωσε:

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξανασυμβεί, στο παρελθόν, να θέλει τόσο πολύς κόσμος του συλλόγου να πάρει μέρος σε αυτούς τους δύο αγώνες. Θα έλεγα ότι είναι τρελαμένοι! Δεν είναι μόνο η αδημονία για αγώνες, αλλά είναι και ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων από τους διοργανωτές. Μπορεί να είναι και η συνήθεια… αλλά μια συνήθεια που έγινε λατρεία! Τα’ χουμε συνδυάσει έτσι, ώστε να περνάμε όμορφα. Όντως η νυχτερινή Θεσσαλονίκη έχει άλλη χάρη. Η εκδρομή μας αρχίζει από το πρωί, ναυλώνουμε λεωφορείο, περνάμε ένα όμορφο μεσημέρι, αγωνιζόμαστε σε μια εξαιρετική διαδρομή με εναλλαγές εικόνων, πραγματικά το απολαμβάνουμε και μετά πάμε για δροσιστικές μπύρες!

Για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η απόσταση είναι μεγαλύτερη, έχεις να αντιμετωπίσεις άλλες συνθήκες, πρέπει να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος. Όμως και οι δύο διοργανώσεις έχουν κοινό παρονομαστή την διάθεση των υπευθύνων να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για τους δρομείς. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα χρόνια οι δυο αυτοί οργανισμοί έχουν γιγαντώσει το δρομικό κίνημα. Πόσο μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες που κρατάνε ζωντανούς τους αγώνες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια που βρίσκονται με τα στελέχη τους σε πλήρη λειτουργία. Όποτε οι διοργανωτές λάβουν την έγκριση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με μεγάλη χαρά.
Εμένα ως πρόεδρο με ενδιαφέρει και η πρωτιά για την συμμετοχή: Όντως πέρσι ο Σ.Μ.Ν. Λάρισας συμμετείχε με 131 δρομείς στον αγώνα, εκ των οποίων οι 118 στα 21χλμ., δημιουργώντας νέο ρεκόρ.
Αν κρίνω από το ενδιαφέρον που υπάρχει και όποτε γίνουν οι αγώνες, έχω την αίσθηση ότι θα είμαστε κοντά στις 150 συμμετοχές. Η αλήθεια είναι πως λόγω μέτρων για τον COVID-19 έχουμε αναστείλει κάποιες δραστηριότητες, έχουμε διακόψει τις ομαδικές προπονήσεις από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ατομικά ο καθένας έχει προσαρμοστεί και προετοιμαστεί κατάλληλα».

Ο Σ.Μ.Ν. Λάρισας αριθμεί 480 μέλη και για να περάσει κάποιος το τεστ εγγραφής του, πρέπει να έχει τερματίσει σ’ έναν τουλάχιστον Ημιμαραθώνιο!

O 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και αποτελούν επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελούν υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διοργάνωσεις και εγγραφές στους επίσημους δικτυακούς τόπους, www.thesshalfmarathon.org και www.atgm.gr.