Η οικογένεια του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος της, τον Σάκη Σωτηράκη, ο οποίος τιμούσε με τη συμμετοχή του και την προσφορά του τις δύο διοργανώσεις, αλλά και την κοινωνία της πόλης και της χώρας μας γενικότερα.

Ο Σάκης Σωτηράκης ξεκίνησε τον εθελοντισμό στο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, το 1978, και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει απλόχερα. Στο σεισμό της Αθήνας, στο Μάτι, στην Τουρκία, στην Αϊτή, παντού, όπου χρειαζόταν, όπου υπήρχε ανάγκη.

«Θα μπορούσε να γράψει κανείς βιβλία ολόκληρα για την προσφορά του», λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης / Elite Rescue Team, Λάμπρος Ψευτάκης, κάνοντας λόγο για έναν ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο, που ζούσε για να προσφέρει. «Ήταν ψυχούλα και πολύ ευαίσθητος. Μία πολύ ευγενική ψυχή, που δεν αδικούσε κανέναν. Έδειξε το δρόμο και η συμβολή του στο χώρο του εθελοντισμού είναι ανυπολόγιστη. Δημιούργησε, προσέφερε απλόχερα, πάντα εθελοντικά και άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για την ομάδα μας και γενικότερα το χώρο του εθελοντισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι έλαβε τιμητικές διακρίσεις για τη δράση του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η συμμετοχή του στην οικογένεια του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Χάθηκε για εμάς ένα λαμπρό στέλεχος της κοινωνίας μας, που με τη ζωή του έδειξε το δρόμο του εθελοντισμού και της προσφοράς.