Ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin δείχνει τον κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα του, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία.

Καλούμε όλους τους δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση της Κυριακής 10 Απριλίου να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια και να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικά είδη, κ.ά.).

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) της διοργάνωσης, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO, παράλληλα με την παράδοση του εξοπλισμού των δρομέων. Ημέρες λειτουργίας Πέμπτη (07/04) έως Σάββατο (09/04), ώρες 10:00 – 19:00.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του  www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.