Δεν θα μπορούσε να απουσιάσει  από τον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος – bwin ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας. Από τους πλέον δυναμικούς συλλόγους της χώρας με 500 εγγεγραμμένους δρομείς στο μητρώο του, τηρεί την παράδοση στέλνοντας δρομείς στη μεγάλη διαδρομή, Πέλλα – Θεσσαλονίκη, από τον πρώτο ακόμη αγώνα, το 2006 !
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου με την πλούσια πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα (σε τακτά χρονικά διαστήματα αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του προβαίνοντας σε πράξεις αλληλεγγύης σε διάφορα ιδρύματα ευπαθών ομάδων του Νομού Λάρισας), Απόστολος Γούλας, ανέλυσε τους φετινούς στόχους…
 
“Η χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατερίνη, Τρίκαλα, Βόλος, μιλάμε για ημιμαραθώνιες διαδρομές αλλά και για ορεινούς αγώνες όπως του Χορτιάτη, Μυρμιδόνων Άθλο κ.α. Αλλά Μαραθώνιος την Άνοιξη μόνο ένας. Ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος.  Η προετοιμασία, το πλάνο, οι προπονήσεις έχουν να κάνουν πρώτιστα με αυτό το γεγονός..”
 
Η συζήτηση έφθασε και στον Νυχτερινό.
 
“Θεωρώ ότι ο Νυχτερινός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός στην Ελλάδα, αν λάβουμε υπ’ όψη ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας στην κλασική διαδρομή, είναι το πρώτο.  Στην συνείδηση των Λαρισαίων έχει ταυτιστεί ως μεγάλη εκδήλωση, ψυχαγωγική, ευχάριστη, μοναδική, το συνδυάζουμε με πολλά πράγματα κατά την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη.”
 
Λόγια προέδρου που εκπροσωπεί έναν από τους πολυπληθέστερους σε ενεργά μέλη συλλόγους της χώρας και του δρομικού κινήματος.
 
Μεταξύ των δρομέων που θα αφιχθούν στη Θεσσαλονίκη , ο Γιάννης Βόγιας ο οποίος στα 56 του εξακολουθεί να κρατάει το χρονόμετρο κάτω από τις 3 ώρες (πέρσι 2 ώρες 53′ 59″, χρόνος που τον κατέταξε μεταξύ των καλύτερων 150 μαραθωνοδρόμων της χώρας) !
 
Αντίθετα  ο περσινός 3ος νικητής του Μαραθωνίου ( 1ος στην κατηγορία 35-39), Χρήστος Λάμαρης ( 2 ώρες 30′ 01″) και 4ος πρόπερσι, δεν θα μπορέσει να δώσει το παρόν, αφού οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις (στρατιωτικός) τον υποχρέωσαν σε πλημμελής προετοιμασία. Ο ίδιος μας είπε.
 
“Εξακολουθώ να τρέχω από χόμπι. Μου αρέσει να ξεπερνάω τον εαυτό μου, να ανακαλύπτω τα όρια μου. Προπονούμαι μόνος μου, εφαρμόζω διάφορες τεχνικές, έχω εντρυφήσει στις μεγάλες αποστάσεις, έχω κάνει κι ένα site με ότι αφορά την προπόνηση. Όταν πρόκειται για διασυλλογικούς αγώνες τρέχω για τον ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, αλλά όταν αγωνίζομαι σε λαϊκούς αγώνες τρέχω για τον ΣΜΝ Λάρισας.”
 
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πλαισιώνει και φέτος την Ανοιξιάτικη γιορτή της πόλης.