Με έναν από τους πολύ καλούς Μαραθωνοδρόμους μπροστάρη, προετοιμάζεται να κατέβει στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος – bwin ο ΣΔΥ Κοζάνης.
 
Ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Σταθόπουλος, έχει δηλώσει την ομάδα που μετράει 80 δρομείς με 15 από αυτούς να παίρνουν εκκίνηση από την Πέλλα, 45 στο 10άρι και 20 στο 5άρι, σε μια πιο βελτιωμένη από άποψη απόστασης έκδοση, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, που φανερώνει και την προετοιμασία για τους αγώνες.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Θανάση Παπαδόπουλου, που μπήκε αργά στο δρομικό κίνημα (άρχισε να γυμνάζεται στα 42 του). Ο δρομέας του ΣΔΥΚοζανης μετά τα προβλήματα υγείας που είχε, έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στη μεγάλη απόσταση και φέτος θέλει να ανέβει βάθρο..
Υπενθυμίζω ότι ήταν 9ος το 2022 (1ος στην 40-44 ετών) με 2 ώρες 35′ 57″, χρόνος που τον έφερε στην 36η θέση των μαραθωνοδρόμων του 2022 μεταξύ 239 δρομέων (επίσημα στοιχεία Running News) που κατέβηκαν κάτω από τις 3 ώρες.
 
Ο ΣΔΥ Κοζάνης έχει κορύφωση μια τετράδα αγώνων κάθε χρόνο (Νάματα, Μπούρινος, Αυγερινός και το 10άρι της Νεάπολης) που διοργανώνει από κοινού με τον Δήμο Βοΐων, με τη σχετική βαθμολογία μέσω της οποίας ανακηρύσσεται ο τελικός νικητής (σιρκουϊ).
 
Ο ΣΔΥΚοζάνης μετράει 150 ενεργά μέλη και παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους 3 Συλλόγους Δρόμων Υγείας που έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος.