Τέσσερις λέξεις που συνηθίζουμε να λέμε για να δώσουμε θάρρος και δύναμη στους γύρω μας, αλλά και στον εαυτό μας, κάποιες φορές.
Πόσο εύκολο όμως είναι να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη?

Ίσως αν δούμε κάποιους άλλους να το κάνουν  πεισθούμε, ίσως αν το παλέψουμε μόνοι μας να το κάνουμε, ίσως αν δοκιμάσουμε μετά την αποτυχία ή την απογοήτευση,  να το πετύχουμε…
Για όλα τα παραπάνω μια είναι η λέξη που θα μας οδηγήσει σ’ αυτό το δρόμο: Πίστη!!

Το “Never Give Up” είναι μια ομάδα ανθρώπων που πίστεψαν  ότι μπορούν να αλλάξουν την νοοτροπία, να καταργήσουν ταμπού, να ανοίξουν τον φάκελο “παραδοσιακές αναχρονιστικές,  λανθασμένες αντιλήψεις ” και να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα κοινωνίας που θα εξαλείψει φαινόμενα παραγκωνισμού και ανισότητας για ένα ευπαθείς κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.

Η ιστορία άρχισε  όταν ο παραθεριστής στην Ιερισσό , Θωμάς Τάτσιος, γνωρίστηκε με τον Χρήστο , ο οποίος καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο, λόγω κινητικών προβλημάτων , παραθέριζε κι αυτός με την οικογένειά του..
Η καθημερινή ” καλημέρα” έφερε την παρέα, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη. Δεν ήταν εύκολο. Μετά ήρθε η ιδέα. Ο αγώνας!. Μαραθώνιος!!
Πέλλα – Θεσσαλονίκη το ταξίδι !!!
Ο Χρήστος ενθουσιάσθηκε. Άλλωστε αρκετές βόλτες έκαναν με τον Θωμά. Η οικογένεια είχε το λόγο.  Ο Χρήστος το ήθελε…Οι δισταγμοί έμειναν στην άκρη. Τόλμησαν, όπως και ο Ορέστης.  Είπαν το “ναι”!
Ενθουσιασμός, ο αγώνας, ο τερματισμός, τα χειροκροτήματα ,η συγκίνηση . Αυτό ήταν! Ο Χρήστος έγινε ο πιλότος και οι υπόλοιποι, συνοδοί.
Μα πραγματικός ” πιλότος” !!! Αφού η ενέργεια αυτή έγινε το παράδειγμα να βγουν  κι άλλοι άνθρωποι έξω από το σπίτι, να σπάσουν την καθημερινότητά τους και να αφήσουν εκτός την εσωστρέφεια.

Στα λόγια του Θωμά Τάτσιου αποτυπώνεται η πορεία αυτής της αλληλέγγυας πράξης, από το χθες στο σήμερα .

“Περάσαμε από την φοβία και την αποστροφή του κόσμου , στο θάρρος και στη προσέγγιση. Από τη λύπηση, στο αυθόρμητο αγκάλιασμα. Από την περιέργεια στην εκκίνηση , στο θερμό χειροκρότημα του τερματισμού. Κάναμε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του. Κερδίσαμε τον σεβασμό. Αυτή η εικόνα του πιλότου με τον συνοδό,  να γίνει φίλος όλων μας…”

Ήδη το “Never Give Up” έχει βρει το χώρο του μέσα στο δρομικό κίνημα. Έχει λύσει πολλά τεχνικής φύσεως θέματα, εξοπλίζεται σε στόλο (απαιτούνται ειδικά αμαξίδια) και φυσικά αυξάνονται οι συνοδοί που θέλουν να τρέξουν μαζί με τους πιλότους στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία μιας κοινωνίας με ευαισθησίες.

Ο Ορέστης Σεβαστόπουλος φέτος θα κάνει τον 11ο αγώνα του, με συνοδό τον Αντώνη από την Γουμένισσα.  Μαζί τους ο ποδηλάτης Γιώργος Πουλημένος. Στο 10άρι θα πάρουν μέρος δύο αμαξίδια.  Ο Χρήστος Μπεντιούλης πιλότος και συνοδοί ο Λευτέρης Ακριτίδης και ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ενώ αναμένεται να κλείσει και η ομάδα που έρχεται από τη Χαλκιδική.

Το “Never Give Up..” θέλει ΔΥΟ για να γίνει! Πάρτε θέση στην εκκίνηση!

 

του Μιχάλη Μελισσίδη