“Θα τρέξεις μαζί μου…;”
Αυτό είναι το σύνθημα. Το παρασύνθημα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και κυρίως να σκέφτεσαι την χαρά που θα δώσεις σε ανθρώπους που σ’ αυτή τη ζωή κι όχι σε κάποια άλλη, θα ήθελαν να είναι κομμάτι της.

Ο Βασίλης είδε τον Αχιλλέα να σπρώχνει ένα αμαξίδιο και τον Γιαννάκη να χαίρεται τη ζωή του. Σκέφθηκε αυτόματα ότι το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ίδιος με τη δική του κόρη την Μαριλενα. Το 2013 το είδε, το 2014 το έπραξε. Ήταν ο 9ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος όταν δύο άνθρωποι πήραν στα χέρια τους μια ευθύνη, να δημιουργήσουν κάτι καλό, άκρως κοινωνικό και αλληλέγγυο…

Από τότε πέρασαν 10 χρόνια, ο Αχιλλέας  Τσαλκιτζίδης  και ο Βασίλης Γερογιάννης εξακολουθούν με την ίδια ζέση να δίνουν χαρά σε όσους ανταποκρίνονται να είναι συνοδοί τους, οι συνοδοί παίρνουν δύναμη απ αυτό και η ομάδα μεγάλωσε.

Ο Παύλος Λουκάκης συνοδεύει την Δήμητρα, ο Γιώργος Παπαδάκης τα δίδυμα, την Μαρίνα και τον Νεκτάριο, οι αγώνες διαδέχονται ο ένας τον άλλο και η ζωή συνεχίζεται για τα ΑμεΑ που βρίσκουν το παράθυρο με φως που αναζητούσαν, μέσα στη ζεστασιά της οικογένειάς τους και αυτών που ήρθαν να δημιουργήσουν στον εσωτερικό τους κόσμο μια όμορφη ζωγραφιά, την οποία απολαμβάνουν όλοι με την εμπιστοσύνη που κτίστηκε μεταξύ τους!

Run Maroussi Σπύρος Λούης (3/3), Ημιμαραθώνιος Αθήνας(10/3), RaceForAutism στο Καβούρι (31/3)… οι τελευταίοι αγώνες χιλιομέτρων χαράς και ζωής. Αποκορύφωμα, όταν στον αγώνα Τρέχω για την υγεία μου στον Δήμου Ιλίου, στα 5χλμ, ένα από τα οκτώ ΑμεΑ σε αμαξίδια ηταν η Νανά με συνοδό τον τυφλό παρα-ολυμπιονίκη Νίκο Τσατσακλά! Για τους γνωρίζοντες, αυτό το γεγονός αποτελεί τον ορισμό της συμπερίληψης.

“…χαίρονται τα ΑμεΑ, οι οικογένειές τους, είμαστε πλέον δεμένοι, συζητάμε, μεγαλώνουμε σαν ομάδα, είμαστε εθελοντές, γεμίζουμε από συναισθήματα και κυρίως εμπνέουμε τον κόσμο από την ενέργεια, από την προσπάθεια. Έχουμε πλέον αποδοχή και σεβασμό…” Λόγια του Βασίλη Γερογιάννη.

Ειδικά οι τελευταίες δύο λέξεις του, περικλείουν την ανάγκη που έγινε στόχος. Στόχος για την ομάδα των ΑμεΑ και στόχος του κοινωνικού προσώπου του δρομικού κινήματος.

Το “ΤΡΕΞΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ” θα έχει 8 αμαξίδια (στο σύνολο τους 24 δρομείς), στις εκκινήσεις του 18ου Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος – bwin (4 από Πέλλα) και 10χλμ (4 από Αμπελόκηπους). Βλέπετε οι αποστάσεις μεγαλώνουν… Οπότε εύλογη η απορία μου με τη σχετική ερώτηση..
– “εσείς οι συνοδοί τρέχετε σπρώχνοντας το αμαξίδιο. Δεν κάνετε μια απλή βόλτα. Αυτό δεν προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση ;”
Η απάντηση αφοπλιστική:
– “…δεν τρέχουμε με τους μυς. Τρέχουμε με τη ψυχή. Είναι άλλο πράγμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε…”
Όχι. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν γίνεται κατανοητό σε τόσο… βάθος αν δεν το ζήσεις!.

“Θα τρέξεις μαζί μου…;”

Περισσότερες Πληροφορίες: https://trexe.gr/

του Μιχάλη Μελισσίδη