Η ECOCAR με τα 100% Ηλεκτρικά Οχήματά της ενισχύει τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin ως Οικολογικός Υποστηρικτής Μετακινήσεων, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης και στην «πράσινη» μετάβαση, με στόχο την σταδιακή εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» έχει ισχυρή οικολογική συνείδηση και εξελίσσεται διαρκώς με το βλέμμα στο «πράσινο» μέλλον, παρεμβαίνοντας δραστικά σε έντεκα τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης, με την σημαντική αρωγή της ECOCAR σε αυτήν την προσπάθεια.

Στη φετινή διοργάνωση «τρέχουν» επτά οχήματα της Εταιρείας (2 ECOCAR CITY, 2 ECOCAR CITY PICK UP, 1 ECOCAR YUDO, 1 ECOCAR W300, 1 ECOCAR CITY VAN).

Ο Marketing Manager της ECOCAR κ. Θέμης Κουτσουρνάς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα 100% Ηλεκτρικά Οχήματα ECOCAR υποστηρίζουν και φέτος ενεργά τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύουν τη χώρα μας ως Κοιτίδα Αθλητισμού. Η ECOCAR και η μητρική εταιρεία ECOSUN, έχουν ως ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της εταιρικής τους κουλτούρας, να προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της Πράσινης Ανάπτυξης».

Το ECOCAR, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας ECO//SUN, κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2017 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να «κατακτήσει» τις καρδιές πολλών οδηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα, στις νέες καθετοποιημένες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, φιλοξενούνται συνολικά οκτώ διαφορετικά μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών.

Παράλληλα, η εταιρεία ECO//SUN ερευνά, σχεδιάζει, εμπορεύεται, κατασκευάζει, εγγυάται και θέτει σε λειτουργία, συστήματα τόσο σε οικιστικό όσο και σε βιομηχανικό επίπεδο, όπως Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών, Συστήματα back up, Αυτοματισμοί Ενεργειακών Συστημάτων και Ηλιακές Αντλίες.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.